Csaphornyos parketta

Csaphornyos parketta


Igényes, extrém igénybevételt is jól tűrő, klasszikus parketta.

Fafajták: tölgy, cser, bükk (gőzölt, gőzöletlen), akác, gyertyán, kőris

Méretválaszték
:

  • hosszúság: 250, 300, 350, 400, 450mm
  • szélesség: 40, 45, 50, 55, 60, 65, 70mm
  • vastagság: 22mm

Csomagolás: kötegenként 50db (25 jobbos 25 balos) pántolva vagy zsugorfóliázva

Súly
: kb. 16 kg/m2l

Telefonon történő érdeklődésére tájékoztatást adunk az adott időpontban rendelkezésünkre álló készletről illetve beszerzési lehetőségekről. 


Mindennapos tisztításhoz porszívó és padlótörlőkendő használata az optimális. A felmosás a parketta halála! A letapadt szennyeződés eltávolításához alkalmanként egyszerű nedves (nem vizes) ruhát javaslunk. A tisztítóvíz tartalmazhat egy kis semleges ápolószert, de nem ammónia tartalmú mosó- vagy súrolószert. Kifejezetten lakkozott parketták gondozására gyártott ápolószerek bármelyike használható, sőt kifejezetten javallott.

Speciális parketta ápolószerek félévenkénti alkalmazásával a parketta folyamatosan megőrzi eredeti ragyogását. A parketta óvását nagyban segíti a bútorok lába alá ragasztott filc. Vigyázat: bármennyire is keményfából készült a parketta a tűsarkú cipő nyomot hagyhat rajta! A természetes fából készült parketták érzékenyen reagálnak a levegő relatív páratartalmára.

Központi fűtés esetén a levegő páratartalmát mesterséges úton pótolni kell, a parkettaelemek összezárásának és a repedések megelőzésének érdekében. Az ideális 20-22 C hőmérséklet, 55-60%-os relatív légnedvesség. Ha évek múltán úgy ítéli meg, hogy a lakk nagyobb igénybevételű helyeken kissé megkopott, finom csiszolópapírral (P 150) csiszolja át, portalanítsa le. Előtte végezzen próbalakkozást a lakktapadás és a felület minőségének ellenőrzése céljából.

Lerakási minták

Angolmintás
Angolmintás

Dupla halszálkás
Dupla halszálkás

Futó
Futó

Halszálkás
Halszálkás

Sakktábla
Sakktábla